Samenwerking tegen autodiefstal komt van de grond

Een website waar zowel verzekeringsmaatschappijen als tussenpersonen terechtkunnen voor de laatste informatie omtrent gecertificeerde beveiligingsapparatuur, classificaties en modellen. De website, www.beveiligmijnauto.nl, die in september wordt gelanceerd, is het idee van de Branchevereniging Voertuig Beveiliging (BVB). Ook als het aankomt op risicoanalyses rondom inbraak en diefstal van auto’s is het platform een handige tool.

De Branchevereniging Voertuig Beveiliging is een samenwerking tussen 11 leden die de hele markt voor SCM-gecertificeerde voertuigbeveiliging vertegenwoordigen. Omdat de ontwikkelingen – zowel aan de kant van de inbraakpreventie, als aan de kant van de misdaad – in een rap tempo gaan, is er zeer veel behoefte aan een informatieplatform dat duidelijkheid biedt over de beste manieren om je auto te beveiligen. De website is daarom ook handig voor particulieren die willen weten of hun beveiligingssysteem nog optimaal is en voldoet aan de verzekeringseisen. De website verschaft verder tips, beveelt certificering aan en gaat in op veelgestelde vragen. Risicoanalyses dienen de bezoekers van de website een beeld te geven van hoe veilig bepaalde beveiligingssystemen zijn en welke automerken- en modellen het hoogste diefstalrisico lopen. Ook blijf je op de hoogte van actualiteiten rondom autodiefstal- en inbraken.

Interactie

De BVB gaat zich op korte termijn actief inzetten voor interactie met de verzekeringsmaatschappijen en hun tussenpersonen. Zo heeft de branchevereniging een eigen stand op de Assurantie Magazine dag, die op 21 november plaatsvindt in het Beatrixgebouw te Utrecht.

Over BVB

De vereniging is in 2015 opgericht om in de eerste instantie gesprekspartner te kunnen zijn voor beleidsmakers, bestaande uit regelgeving, handhaving, emergency response, voertuigfabrikanten, verzekeraars, consumentenorganisaties en certificerende instanties. Hierbij is de BVB lid geworden van het College van Deskundigen van de Stichting VbV (Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit).

Voor meer informatie: zie de website www.beveiligmijnauto.nl , www.bvbnl.nl of stuur een e-mail naar secretaris@bvbnl.nl .